Aktuellt

Aktuellt

Härlig heldag i Högbo bruk 17/5

Följ med på en härlig dag i mysiga Högbo bruk! Yoga, spa (valfritt), god mat och vackra omgivningar att promenera i. Hälsa på djuren, besök glashyttan, gårdsbutiken och Björk & Berries. Mer information om Högbo bruk hittar du på: www.hogbobruk.se

Dagsupplägg

Kl 08.30 Hej och välkomna! Yogapass (Jag guidar genom medveten andning, dynamiska och statiska, lugna och kraftfulla rörelser samt avslappning.)
Kl 10 Tid för spa/promenad/vila.
Kl 12 Lunch (Smakfull buffé som inkluderar en varmrätt, stort salladsbord, sill, ostar, måltidsdryck, te/kaffe.)
Tid för spa/promenad/vila
Kl 14 Yogapass (Jag guidar genom djupandning, lugna, inkännande rörelser och djupavslappning.)
Kl 15.30 Eftermiddagskaffe/te med smörgås och fikabröd. Vår gemensamma dag avslutas.

Avgift (exkl. spa): 1350 kr. (Min. antal deltagare: 15 st, max. antal deltagare: 25 st)

Spaentré: 295 kr betalas på plats. (Men plats på spa bokas genom mig i samband med anmälan till yogadagen. Inträdet gäller kl 9-14. Tofflor, handduk och badrock finns att låna. Duschprodukter från Maria Åkerberg. Te/kaffe, frukt och snacks ingår.)

Anmälan är bindande och görs senast den 14/4 till: helena@landetyoga.se . Ange mobilnummer, postadress dit du vill att jag adresserar fakturan (den skickas sedan per mail), om du vill boka plats på spa, ev. fysiska besvär, ev. matallergi, om du har bil och kan ta med dig yogavänner från Uppsala alt. om du önskar plats i bil från Uppsala. (Det tar ca 1 h 20 min att köra till Högbo bruk från Uppsala.)

Önskar man komma på lördagen och bo kvar en natt är avgiften för boende och frukost 2465kr/dubbelrum på Stallbacken. Pris för övernattning, frukost samt 4-rättersmiddag: 2145kr/pers för del i dubbelrum på Stallbacken (enkelrumstillägg 700 kr). Rumsbokning görs genom hotellet: info@hogbobrukshotell.se

Varmt välkommen på 10-årskalas!

För 10 år sedan startade jag Landet Yoga, ett av mitt livs bästa beslut som jag hjärtegärna vill fira tillsammans med er som gjort och gör det möjligt för mig att leva min jobbdröm. Oavsett om du har varit med sedan starten, deltagit i något enstaka pass eller ännu inte har yogat tillsammans med mig så hälsar jag dig varmt välkommen lördagen den 14 mars. Vi håller till i mysiga studion ”Vital med yoga” i Kålsängsgränd (tack snälla Susanne för att vi får låna salen utan avgift!) och inleder dagen med ett flödande pass där lugna rörelser varvas med kraftfulla och avslutas med avslappning (kl 10-11.30). Kl 12 har vi reserverade platser på mitt favoritställe ”Veganos café” där djurens bästa vänner Camilla och Peter serverar oss god lunch. Vi samlas åter i yogasalen kl 14 för en frågestund och allmänt samtal om yoga och avrundar med ett lugnt, inkännande pass innehållande rörelser, djupandning och djupavslappning (ca kl 14.30-16).

Hoppas du vill komma och fira med mig! Deltagaravgiften är 500 kr och går oavkortat till Uppsala Stadsmission. Lunchen inkluderar en salladsassiett med grillat bröd, vegansk bowl, te/kaffe och en pralin. Lunchen kostar 120 kr och betalas på restaurangen.

Anmälan görs till helena@landetyoga.se . Ange om du vill vara med på lunchen på Veganos café samt ev. allergi.

Hipp hipp hurra!!!

Varmt välkommen till vårens kurser!

Kurserna förutsätter lite yogavana men jag instruerar både med rösten och kroppen och alla praktiserar efter sina förutsättningar och dagsform. Klasserna innehåller medveten andning, varierade asana/kroppspositioner, yoga nidra/djupavslappning och vi avslutar med en kort, sittande meditation. Vi kommer under våren att gå in i anatomins och fysiologins värld, lära känna muskler, skelett och hur kroppen fungerar i rörelse. Jag brukar också väva in yogisk filosofi och hur vi kan applicera den i vårt moderna samhälle. Kvällskurserna äger rum på ”Vital med yoga” i Kålsängsgränd 10A. Förmiddagspasset på torsdagar äger rum på "WinWin Yoga", Svartbäcksgatan 23 (inne på gården).

Kurstider
Måndagar kl 17.15-18.45 (fullbokad)
Måndagar kl 19-20.30
Torsdagar kl 10-11.30 (1 plats kvar)
Torsdagar kl 19-20.30

Kursveckor och avgifter
Kursveckor: v 3-16 och v 18-25 (uppehåll v 17)
Avgift period 1 och 2: 4.180 kr (22 v)
Avgift period 1: 2.800 kr (14 v)

Följande pass utgår och kommer att dras ifrån kursavgiften: månd 13/4, torsd 30/4 och torsd 21/5.

Om du vill boka en plats, vänligen maila helena@landetyoga.se och meddela kurstid samt om du vill betala med friskvårdskuponger/Actiway istället för med faktura. Man bokar sig för en särskild kurstid men det går utmärkt att i mån av plats ta igen missade pass på andra tider.

Temapass i augusti

Varmt välkommen på ett eller fyra temapass i augusti!

Axlar och nacke, 12/8 (Fullbokat)
När jag frågar kursdeltagare vad de önskar för tema kommer alltid nacke och axlar högt upp på listan. Många har besvär med dessa fina delar av kroppen och det finns många (enkla!) saker vi kan göra själva för att bibehålla eller återfå god hälsa i naxlarna som jag brukar kalla dem. På detta pass guidar jag genom stärkande och uppmjukande rörelser, passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Höfter, 15/8 (Fullbokat)
Våra kära höfter är i allra högsta grad involverade i vårt dagliga liv. Moderna arbeten och vårt sätt att leva innebär dock otaliga timmars stillasittande för många människor. Starka och rörliga höfter är inte bara viktigt i sig, rygghälsan brukar automatiskt förbättras av korrekt höftträning. Kom och utforska och utmana höftens olika delar! Vi arbetar igenom hela kroppen och andas medvetet. Passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Flöde, 19/8 (Fullbokat)
Ni vet känslan när man ”får flow” – ett tillstånd där man är så uppslukad av det man gör för stunden att man glömmer tid och rum. Det strävar vi mot på detta pass då vi flödar genom alla rörelser, lugna såväl som kraftfulla. Utöver att det skärper fokus är det ett utmärkt sätt att släppa spänningar och få fart på cirkulationen. Andningen är central och passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Lugn och ro, 21/8 (Fullbokat)
I yogan säger vi ofta att när andetaget är stilla är också sinnet stilla. Vi bromsar in och skapar utrymme mellan våra tankar. Går det att hitta stillhet i rörelse? Det utforskar vi genom medveten andning, mjuka statiska och dynamiska kroppspositioner. Passet avslutas med yoga nidra/djupavslappning och efterföljande meditation för att stilla sinnets rörelser.

Tid: kl 17.30-19
Plats: Vital med yoga, Kålsängsgränd 10A
Avgift: 200 kr/pass eller 600 kr för alla fyra. Avgiften faktureras i förskott.
Anmälan: är bindande och görs till helena@landetyoga.se Meddela fakturaadress samt eventuella fysiska besvär.

Inga förkunskaper behövs, alla är varmt välkomna!

Höstens yoga

Varmt välkommen till höstens kurser! Temat är att leva medvetet och yogafilosofi varvas med bl.a. ayurveda och minimalism.

Kurserna förutsätter lite yogavana men jag instruerar både med rösten och kroppen och alla praktiserar efter sina förutsättningar och dagsform. Klasserna innehåller medveten andning, varierade asana/kroppspositioner, yoga nidra/djupavslappning och vi avslutar med en kort, sittande meditation. Kvällskurserna äger rum på ”Vital med yoga” i Kålsängsgränd 10A. Förmiddagspasset på torsdagar äger rum på "WinWin Yoga", Svartbäcksgatan 23 (inne på gården).

Kurstider
Måndagar kl 17.15-18.45 (fullbokad)
Måndagar kl 19-20.30 (1 plats kvar)
Torsdagar kl 10-11.30 (1 plats kvar)
Torsdagar kl 19-20.30

Jag leder en klass på Radisson Blu Hotel Uppsala på onsdagmornar kl 6.30-7.15. Detta pass är tillgängligt för hotellets gäster, tipsa gärna hitresande vänner och bekanta.

Jag leder en klass på My Training Women på fredagar kl 9-10. Detta pass är tillgängligt för gymets medlemmar.

Kursveckor och avgifter
Kursveckor: v 37-51
Kursavgift: 2.850 kr

Om du vill boka en plats, vänligen maila helena@landetyoga.se och meddela kurstid samt om du vill betala med friskvårdskuponger/Actiway istället för med faktura. Man bokar sig för en särskild kurstid men det går utmärkt att i mån av plats ta igen missade pass på andra tider.

Nyare 

Äldre 

-Använd inte fula ord Bamse, säger Skalman.

-Det gör jag aldrig.

-Du sa skynda. Det är det fulaste ord jag vet.