Aktuellt

Aktuellt

Vårens kurser

Kurserna förutsätter lite yogavana men jag instruerar både med rösten och kroppen och alla praktiserar efter sina förutsättningar och dagsform. Klasserna innehåller medveten andning, varierade asana/kroppspositioner, yoga nidra/djupavslappning och vi avslutar med en kort, sittande meditation. Kvällskurserna äger rum på ”Vital med yoga” i Kålsängsgränd 10A. Förmiddagspasset på torsdagar äger rum på "WinWin Yoga", Svartbäcksgatan 23 (inne på gården).

Kurstider
Måndagar kl 17.15-18.45 (fullbokad)
Måndagar kl 19-20.30
Torsdagar kl 10-11.30
Torsdagar kl 19-20.30

Kursveckor och avgifter
Period 1: v 3-16, period 2: v 18-25 (torsd 30/5 och 6/6 utgår pga. röda dagar och dras ifrån kursavgiften)
Avgift period 1 och 2: 3.950 kr
Avgift period 1: 2.650 kr

Om du vill boka en plats, vänligen maila helena@landetyoga.se och meddela: kurstid, om du vill boka en period eller båda samt om du vill betala med friskvårdskuponger/Actiway istället för med faktura. Man bokar sig för en särskild kurstid men det går utmärkt att i mån av plats ta igen missade pass på andra tider.

Mat, hälsa och kärlek – allt för ditt inre välbefinnande!

Jag har fått äran att vara med som inspiratör på Leading Ladies event i Västerås den 27/9. Där kommer jag guida deltagarna genom medveten andning och enkla rörelser sittande på stol för att visa att det lätt går att integrera yoga i vardagen. Följ med på mästerkocken Tareq Taylors livsresa i matens universum och lyssna till Itrim- grundaren Birgitta Thörn som ger konkreta verktyg till att lyfta både din livsstil och klimatet på jobbet. Detta toppas med modevisning, underhållning, utställning, bubbel och såklart en massa riktigt sköna ladies. För bra för att missa helt enkelt. Ses vi där? Mer info här.

Höstens kurser

Varmt välkommen till höstens yoga som startar sista veckan i augusti!

Måndagar kl 17.30-19
(ShenDao Hälsocenter) Fullbokad

Måndagar kl 19.30-21 (Vital med yoga)

Onsdagar kl 11.30-12 Djupandning och yoga nidra/djupavslappning (ShenDao Hälsocenter)

Torsdagar kl 10-11.30 (WinWin Yoga)

Torsdagar kl 17.30-19
(ShenDao Hälsocenter) Fullbokad

På 90-minuterskurserna praktiserar vi varierade asana/kroppspositioner, medveten andning och yoga nidra/djupavslappning. (Förutsätter att du har lite yogavana.) Vi utgår alltid från våra egna förutsättningar och dagsform. Det filosofiska temat för hösten är yama och niyama, de yogiska förhållningssätt som inspirerar till att leva ett fredligt, glädjefyllt och balanserat liv.

På 30-minuterskursen vilar du på en madrass i dina vanliga kläder. Jag guidar genom djupandning och yoga nidra/djupavslappning, ett fantastiskt sätt att varva ner och fylla på energidepåerna.

Kursveckor: v 35-51 (med uppehåll v 37 då jag är med en grupp i Italien).

Kursavgift 90-minuterspass: 2.880 kr

Kursavgift 30-minuterspass: 1.280 kr. Drop-in avgift: 100 kr (betalas kontant/med swish).

Anmälan: Till helena@landetyoga.se Meddela kurstid, eventuella fysiska besvär jag bör känna till samt om du vill betala del av avgiften med Actiway/friskvårdskuponger.

Sommaryoga

Är du kvar i stan och vill få lite inspiration under sommaren? Varmt välkommen på ett eller fyra tisdagspass under juli/aug kl 17.30-19.

Axlar och nacke, 17/7
När jag frågar kursdeltagare vad de önskar för tema kommer alltid nacke och axlar högt upp på listan. Många har besvär med dessa fina delar av kroppen och det finns många (enkla!) saker vi kan göra själva för att bibehålla eller återfå god hälsa i naxlarna som jag brukar kalla dem. På detta pass guidar jag genom stärkande och uppmjukande rörelser, passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Höfter, 31/7
Våra kära höfter är i allra högsta grad involverade i vårt dagliga liv. Moderna arbeten och vårt sätt att leva innebär dock otaliga timmars stillasittande för många människor. Starka och rörliga höfter är inte bara viktigt i sig, rygghälsan brukar automatiskt förbättras av korrekt höftträning. Kom och utforska och utmana höftens olika delar! Vi arbetar igenom hela kroppen och andas medvetet. Passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Flöde, 14/8
Ni vet känslan när man ”får flow” – ett tillstånd där man är så uppslukad av det man gör för stunden att man glömmer tid och rum. Det strävar vi mot på detta pass då vi flödar genom alla rörelser, lugna såväl som kraftfulla. Utöver att det skärper fokus är det ett utmärkt sätt att släppa spänningar och få fart på cirkulationen. Andningen är central och passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Lugn och ro, 21/8 Fullbokat
I yogan säger vi ofta att när andetaget är stilla är också sinnet stilla. Vi bromsar in och skapar utrymme mellan våra tankar. Går det att hitta stillhet i rörelse? Det utforskar vi genom medveten andning, mjuka statiska och dynamiska kroppspositioner. Passet avslutas med yoga nidra/djupavslappning och efterföljande meditation för att stilla sinnets rörelser.

Plats: ShenDao Hälsocenter, Vretgränd 16
Avgift: 200 kr/pass eller 600 kr för alla fyra. Avgiften faktureras i förskott.
Anmälan: är bindande och görs till helena@landetyoga.se Meddela fakturaadress samt eventuella fysiska besvär.

Nya kursstarter

Om du vill hoppa på en yogakurs finns några platser kvar på följande tider med start v 18!

Måndagar kl 19.30-21 (Vital med yoga)
Onsdagar kl 11.30-12 Djupandning och yoga nidra/djupavslappning (ShenDao Hälsocenter)
Torsdagar kl 10-11.30 (WinWin Yoga)

På 90-minuterskurserna praktiserar vi varierade asana/kroppspositioner, medveten andning och yoga nidra/djupavslappning. (Förutsätter att du har lite yogavana.)

Kursveckor: v 18-25

Kursavgift 90-minuterspass: 1.200 kr (Månd 30/4 och torsd 10/5 utgår.)

Kursavgift 30-minuterspass: 490 kr (Passet 6/6 utgår.) Drop-in avgift: 100 kr (betalas kontant).

Anmälan: Till helena@landetyoga.se Meddela kurstid, eventuella fysiska besvär, mobilnummer, faktureringsadress samt om du vill betala del av avgiften med Actiway/friskvårdskuponger.

Nyare 

Äldre 

-Använd inte fula ord Bamse, säger Skalman.

-Det gör jag aldrig.

-Du sa skynda. Det är det fulaste ord jag vet.