Aktuellt

Aktuellt

Varmt välkommen till vårens kurser!

Kurserna förutsätter lite yogavana men jag instruerar både med rösten och kroppen och alla praktiserar efter sina förutsättningar och dagsform. Klasserna innehåller medveten andning, varierade asana/kroppspositioner, yoga nidra/djupavslappning och vi avslutar med en kort, sittande meditation. Vi kommer under våren att gå in i anatomins och fysiologins värld, lära känna muskler, skelett och hur kroppen fungerar i rörelse. Jag brukar också väva in yogisk filosofi och hur vi kan applicera den i vårt moderna samhälle. Kvällskurserna äger rum på ”Vital med yoga” i Kålsängsgränd 10A. Förmiddagspasset på torsdagar äger rum på "WinWin Yoga", Svartbäcksgatan 23 (inne på gården).

Kurstider
Måndagar kl 17.15-18.45 (fullbokad)
Måndagar kl 19-20.30
Torsdagar kl 10-11.30
Torsdagar kl 19-20.30

Kursveckor och avgifter
Kursveckor: v 3-16 och v 18-25 (uppehåll v 17)
Avgift period 1 och 2: 4.180 kr (22 v)
Avgift period 1: 2.800 kr (14 v)

Följande pass utgår och kommer att dras ifrån kursavgiften: månd 13/4, torsd 30/4 och torsd 21/5.

Om du vill boka en plats, vänligen maila helena@landetyoga.se och meddela kurstid samt om du vill betala med friskvårdskuponger/Actiway istället för med faktura. Man bokar sig för en särskild kurstid men det går utmärkt att i mån av plats ta igen missade pass på andra tider.

Temapass i augusti

Varmt välkommen på ett eller fyra temapass i augusti!

Axlar och nacke, 12/8 (Fullbokat)
När jag frågar kursdeltagare vad de önskar för tema kommer alltid nacke och axlar högt upp på listan. Många har besvär med dessa fina delar av kroppen och det finns många (enkla!) saker vi kan göra själva för att bibehålla eller återfå god hälsa i naxlarna som jag brukar kalla dem. På detta pass guidar jag genom stärkande och uppmjukande rörelser, passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Höfter, 15/8 (Fullbokat)
Våra kära höfter är i allra högsta grad involverade i vårt dagliga liv. Moderna arbeten och vårt sätt att leva innebär dock otaliga timmars stillasittande för många människor. Starka och rörliga höfter är inte bara viktigt i sig, rygghälsan brukar automatiskt förbättras av korrekt höftträning. Kom och utforska och utmana höftens olika delar! Vi arbetar igenom hela kroppen och andas medvetet. Passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Flöde, 19/8 (Fullbokat)
Ni vet känslan när man ”får flow” – ett tillstånd där man är så uppslukad av det man gör för stunden att man glömmer tid och rum. Det strävar vi mot på detta pass då vi flödar genom alla rörelser, lugna såväl som kraftfulla. Utöver att det skärper fokus är det ett utmärkt sätt att släppa spänningar och få fart på cirkulationen. Andningen är central och passet avrundas med yoga nidra/djupavslappning.

Lugn och ro, 21/8 (Fullbokat)
I yogan säger vi ofta att när andetaget är stilla är också sinnet stilla. Vi bromsar in och skapar utrymme mellan våra tankar. Går det att hitta stillhet i rörelse? Det utforskar vi genom medveten andning, mjuka statiska och dynamiska kroppspositioner. Passet avslutas med yoga nidra/djupavslappning och efterföljande meditation för att stilla sinnets rörelser.

Tid: kl 17.30-19
Plats: Vital med yoga, Kålsängsgränd 10A
Avgift: 200 kr/pass eller 600 kr för alla fyra. Avgiften faktureras i förskott.
Anmälan: är bindande och görs till helena@landetyoga.se Meddela fakturaadress samt eventuella fysiska besvär.

Inga förkunskaper behövs, alla är varmt välkomna!

Höstens yoga

Varmt välkommen till höstens kurser! Temat är att leva medvetet och yogafilosofi varvas med bl.a. ayurveda och minimalism.

Kurserna förutsätter lite yogavana men jag instruerar både med rösten och kroppen och alla praktiserar efter sina förutsättningar och dagsform. Klasserna innehåller medveten andning, varierade asana/kroppspositioner, yoga nidra/djupavslappning och vi avslutar med en kort, sittande meditation. Kvällskurserna äger rum på ”Vital med yoga” i Kålsängsgränd 10A. Förmiddagspasset på torsdagar äger rum på "WinWin Yoga", Svartbäcksgatan 23 (inne på gården).

Kurstider
Måndagar kl 17.15-18.45 (fullbokad)
Måndagar kl 19-20.30 (1 plats kvar)
Torsdagar kl 10-11.30 (1 plats kvar)
Torsdagar kl 19-20.30

Jag leder en klass på Radisson Blu Hotel Uppsala på onsdagmornar kl 6.30-7.15. Detta pass är tillgängligt för hotellets gäster, tipsa gärna hitresande vänner och bekanta.

Jag leder en klass på My Training Women på fredagar kl 9-10. Detta pass är tillgängligt för gymets medlemmar.

Kursveckor och avgifter
Kursveckor: v 37-51
Kursavgift: 2.850 kr

Om du vill boka en plats, vänligen maila helena@landetyoga.se och meddela kurstid samt om du vill betala med friskvårdskuponger/Actiway istället för med faktura. Man bokar sig för en särskild kurstid men det går utmärkt att i mån av plats ta igen missade pass på andra tider.

Yogakurser v 18-25

Om du vill hoppa in på en yogakurs finns möjlighet från v 18! Kurserna förutsätter lite yogavana men jag instruerar både med rösten och kroppen och alla praktiserar efter sina förutsättningar och dagsform. Klasserna innehåller medveten andning, varierade asana/kroppspositioner, yoga nidra/djupavslappning och vi avslutar med en kort, sittande meditation. Kvällskurserna äger rum på ”Vital med yoga” i Kålsängsgränd 10A. Förmiddagspasset på torsdagar äger rum på "WinWin Yoga", Svartbäcksgatan 23 (inne på gården).

Kurstider
Måndagar kl 17.15-18.45 (1 plats kvar)
Måndagar kl 19-20.30
Torsdagar kl 10-11.30
Torsdagar kl 19-20.30

Kursveckor och avgift
V 18-25 (torsd 30/5 och 6/6 utgår pga. röda dagar och dras ifrån kursavgiften)
Avgift: 1.550 kr

Om du vill boka en plats, vänligen maila helena@landetyoga.se och meddela: kurstid samt om du vill betala med friskvårdskuponger/Actiway istället för med faktura. Man bokar sig för en särskild kurstid men det går utmärkt att i mån av plats ta igen missade pass på andra tider.

Smaka på Italien med yoga 25-30/8

Fullbokad

Nu är det återigen dags för Ulla Conti och mig att välkomna en grupp att följa med för att "Smaka på Italien med yoga"! Det blir fjärde gången vi reser till våra vänner på den genuina gården Agriturismo La Campana och vi längtar redan till augusti :) Jag guidar genom 1-2 yogapass/dag och Ulla är vår fantastiska guide på plats. Vi besöker vackra stränder och en medeltida by, vandrar i bergen och njuter av utsökt mat och dryck. En kravlös resa för alla sinnen med utrymme för både aktivitet och vila. Information, program och bokning på arrangören Resias hemsida: https://www.resia.se/gruppresor/delta-i-gruppresa/smaka-pa-italien-med-yoga

Nyare 

Äldre 

-Använd inte fula ord Bamse, säger Skalman.

-Det gör jag aldrig.

-Du sa skynda. Det är det fulaste ord jag vet.