Om Landet Yoga

Om Landet Yoga

Vi vänder ofta ut och in på oss själva, men hur ofta vänder vi upp och ner på oss själva? Det är betydligt mer hälsosamt.

Jag som driver Landet Yoga heter Helena Ståhl och bor i Uppsala. Jag har alltid varit en "duktig flicka" med många järn i elden som haft svårt att säga nej. För ett antal år sedan gick jag in i den numera berömda "väggen". Alla (inklusive jag själv) ställde sig frågande. "Helena som är så vältränad och hälsosam - och ung!" Kroppen hade skickat mig flera varningssignaler men på ett främmande språk. Jag var sjukskriven en kortare period och började ompröva hur jag levde mitt liv. Yoga hade jag redan provsmakat men kände nu ett behov efter mer. Jag gick kurser och läste böcker. Hämtade inspiration från Indien och USA. Jag var redan ledare på Friskis&Svettis och fick höra att organisationen skulle ta in yoga. Jag kände direkt att jag ville gå utbildningen!

Ett halvår senare startade jag upp yoga på Friskis&Svettis Uppsala och instruerade ett par pass i veckan under fyra år. Det var en magisk känsla att leda människor i alla åldrar, gruppen bestod emellanåt av över 100 personer per tillfälle! Sedan kände jag en längtan efter att gå vidare. Sommaren 2010 gick jag OmYoga Scandinavias lärarutbildning i hathayoga för att fördjupa mina kunskaper. I samma veva startade jag Landet Yoga. Sedan hösten 2010 leder jag schemalagda klasser på ShenDao Hälsocenter och skräddarsyr aktiviteter för skolor, företag och privatgrupper. Jag vidareutbildar mig regelbundet och hämtar inspiration från min egen praktik och från mina yogaelever.

Min religion är vänlighet.

Dalai Lama